Fællesmøde/generalforsamling i DFFO 2019

Tirsdag d. 19 marts 2019 afholdt Distriktsrådet for Feldballe og Omegn deres årlige fællesmøde/generalforsamling.

I år var aftenens emne ”50+ i landsbyerne” og der var inviteret ikke mindre end 6 spændende mennesker fra Kommunen, Ældrerådet, Ældresagen, byrådet og Rønde Sparekasse til at tale og efterfølgende udgøre panelet i en paneldebat med de fremmødte borgere fra distriktet.

Først bød DFFO på mad og drikke mens formand Eva Therkildsen holdt bestyrelsens årsberetning. Heri fortalte hun bl.a. om samarbejdet med PUF (Progressiv Udvikling Feldballe) i forbindelse med en bustur til Alken for erhvervsfolk og menige borgere fra lokalområdet. Hun fortalte om tanker omkring lufthavnen og deres skoleflyvninger, om etablering af nye cykelstier og også om genetablering af gamle kirkestier/vandreruter og seværdigheder i distriktet. Hun fortalte også at DFFO har arbejdet meget med egen ”synlighed” og at de bl.a. har fået ny hjemmeside, endvidere har de oprettet en facebookside, hvor de vil dele relevante oplysninger og også gerne tager imod likes og kommentarer.

Efter årsberetningen skulle regnskabet gennemgås og godkendes og så fulgte valg til bestyrelsen. Hele bestyrelsen bliver siddende og så tilføjes en ekstra suppleant, tidligere medlem Anne-Marie Foged, et stort og hjerteligt ”velkommen tilbage” lyder fra den siddende bestyrelse.

Under punktet ”eventuelt” hørte vi fra Preben Haagensen om arbejdet med evt. bygning af et shelter mere i lokalområdet og vi fik af Jens-Peter Mølgaard et kort oprids af arbejdet omkring bevaring af købmanden i Feldballe, hvor status pt er + ½ mio. på tilkendegivelser alene, ingen foreninger eller erhvervsfolk er kontaktet endnu.

Til sidst fulgte aftenens emne, en meget spændende time som blev til to. I panelet sad Elsa Banneberg fra Ældrerådet, Michael Aakjær fra Byrådet (A), Jørgen Andersen fra Syddjurs kommune, Max Hovedskov fra Sparekassen i Rønde, Allette Lena Skov-Hansen også fra Syddjurs kommune og Mogens Rieks fra Ældresagen. Alle holdt de et kort oplæg og så fulgte paneldebatten med spørgsmål fra salen. Der blev bl.a. spurgt til udstykning af byggegrunde, den urealistiske beregning af aldersgennemsnittet i et givent område og også om cykelstier. Alle var meget åbne for eventuelle samarbejder og flere gange blev borgerne i salen opfordret til at tage initiativ og gøre kommunen opmærksom på deres problemstillinger. Der blev fortalt om forskellige puljer der kan søges til lokale ideprojekter og DFFO blev nævnt som et stærkt talerør og en vigtig spiller i forhold til kontakten til kommunen og synliggørelse af distriktets problemstillinger.

Aftenen sluttede med en stor tak til alle fremmødte og en særlig tak til panelet som hver fik en flot flaske vin købt hos lokalområdets Michelin-udmærkede ”Bib Gourmand” restaurant Moment.

Af: Laura Brøsted

Generalforsamling a 2019
Generalforsamling b 2019

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: